Over BikeFun

Wat maakt een Bike Fun Kids-fiets veiliger én beter?


Alle fietsen hebben een dubbel remsysteem. Kleinere modellen beschikken over handrem en terugtraprem. Grotere modellen hebben een handrem en V-brakes die remkracht verdelen. Zo sta je sneller stil wanneer je plots moet remmen.


Bike Fun Kids heeft aandacht voor detail. De fietsen hebben een stevige bagagedrager die meteen het achterlicht beschermt. Alle zadels zijn in de hoogte verstelbaar. Stuurpen en wielassen zijn zorgvuldig afgerond. Weg met gevaarlijke uitsteeksels.


Kinderen willen kleur. Dankzij marktstudies en kleuranalyse onderzoekt Bike Fun Kids wat kinderen willen. Kinderen hebben zelf inspraak bij het maken van de collectie. Zo houdt Bike Fun Kids de vinger aan de pols.


Meisjes houden van fun, jongens kiezen voor stoer. Daarom heeft Bike Fun Kids een afzonderlijke collectie voor jongens en meisjes. Voor jongens mag het wat ruiger: meer versnellingen, verende voorvorken en stoere sturen. Meisjes houden van zachte kleuren, bloemen en glitter.


Voor een themafiets moet je bij Bike Fun Kids zijn. Bike Fun Kids imaakt exclusief kinderfietsen van bijvoorbeeld Cars!.


Weetjes voor mama en papa!


Alle fietsen zijn tot in de puntjes afgewerkt. De stuurpen is afgerond, net als de moeren op de wielassen. Zo maken we komaf met gevaarlijke en scherpe onderdelen. De ketting zit beschermd in een open of gesloten kettingkast zodat bijvoorbeeld je sjaal niet verstrikt raakt. Dat is erg gevaarlijk en één van de belangrijkste oorzaken van valpartijen. De remmen (remgrepen van de handrem) zijn speciaal aangepast aan kinderhanden. Ze zijn soepel in gebruik en kinderen kunnen er gemakkelijk bij.